Liegbeesten

Gepubliceerd op Auteur bkvdmEen reactie plaatsen

Woensdag is het zover. Dan mogen we  gaan kiezen wie we de komende vier jaar de macht over ons uit willen laten oefenen. En die macht dat is de dames en heren politici heel wat waard. Zoveel dat leugens en halve waarheden blijkbaar toegestaan zijn.

Rutte liegt over dat hij onwaarheden vertelt, maar wordt door de VVD top teruggefloten. Samsom jokt over zijn leugens: “Ik loog niet, ik vergiste me”. Roemer jokt dat hij weet waar Europa ligt. Pechtold liegt dat het gedrukt staat, binnenkort weer een nieuw boek van hem. Van Haersma Buma fantaseert dat hij minister-president wordt. Sap veinst dat ze groen èn links is. Van der Staaij spreekt onwaarheid over vrouwen. Thieme liegt namens de beesten. Slob fingeert mildheid en Gekke Geert heeft nog nooit de waarheid gesproken.

Kortom het is een stelletje jokkebrokken, liegbeesten, leugenzakken! En dat wil de baas over ons spelen: ‘Over my dead body!”, zou een op Fred Flinstone gelijkend persoon roepen. Toch maar eens naar de nieuwe partijen kijken, misschien zit daar iets bij.

De piratenpartij: geen aantrekkelijke naam die lijsttrekker: Dirk Poot, dan kan beter: Captain Dirk Poot moet het worden. Of beter nog Dirk Houtenpoot.

Partij voor Mens en Spirit: MenS, dat associeer ik teveel met dameskleding. Ook geen goede keus.

Nederland Lokaal dan? Ja hallo, het zijn landelijke verkiezingen hoor.

Libertarische partij. Geen idee waar ze voor staan, maar het klinkt me veel te Bilderberg.

Democratisch Politiek Keerpunt, de DKP. Een partij met een naam als een inenting voor kinderen kan nooit wat zijn. Wat Hero Brinkman de lijsttrekker? Dan kan het met geen enkele naam wat worden.

50 Plus dan, no way. In de eerste plaats ben ik nog (net) geen 50+. En ik ga natuurlijk ook niet de ‘grijze plaag’ aan de macht helpen.

Anti Europa Partij? Als je zo tegen Europa bent, ga dan maar naar Australië of Amerika.

Partij van de Toekomst. Ja hèhè, natuurlijk van de toekomst. Voor de geschiedenis hebben we mopper Maarten al.

Dat wordt nog lastig straks in het stemhokje. Kon ik ze daar maar eens ongezouten de waarheid zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *